gtmetrix rapport MVA

Website prestaties verbeteren in 2020

Wanneer uw website al enkele jaren bestaat is het goed om eens de website te vernieuwen. Voldoet uw website niet meer aan de laatste trends of heeft u een ander design gezien ?

In deze blog krijg u tips om uw WordPress website te verbeteren.

1. Hoe meet u de websiteprestaties?

Als eigenaar van een website wilt u het liefst dat uw producten of diensten hoog in google staan. Diverse factoren bepalen de ranking in google. Vraagt u zich af hoe het kan dat die ene concurrent altijd bovenaan staat bij bepaalde zoekwoorden? Of heeft u nieuwe teksten geplaatst op de website maar zie je die nergens terug in de zoekopdrachten?

Ik informeer u graag over hoe de website prestaties verbetert kan worden om hoger in de zoekmachine te komen.

GT Metrix logo

Gebruik GT Metrix om gratis uw website prestaties te bekijken

Op de website GT Metrix is het mogelijk om gratis 3 websites per dag te laten beoordelen op snelheid. Bent u nieuwsgierig wat de score van uw website is?  Wilt u graag weten wat u zou kunnen verbeteren aan de website? Vul dan uw website link in op Gtmetrix.com. In het rapport worden er ook aanbevelingen gedaan, met deze tips kun je aan de slag gaan om jouw website prestaties te verbeteren.

2. Hoe verbeter ik de pagina’s op mijn website?

In WordPress is het mogelijk om gebruik te maken van Plug-ins. Met een plug-in kun je handige tools gebruiken om het design te verbeteren, om formulieren te maken en om uw website beter te beveiligen.

Een handig plug-in waar ik graag van gebruik maak is de SEO plug-in van Rank Math. Met deze plug-in krijgt u waardevolle informatie over de webpagina’s.

 Deze plug-in geeft jou alle informatie die jij nodig hebt om jouw website te verbeteren.

Prestatierapport in Rankmath
Schermafbeelding van de prestatierapport van Rank Math. Waarbij je een cijfer krijgt van 0-100.

3. Hoe schaal ik een afbeelding zonder dat de kwaliteit verloren gaat?

Maak je website sneller door het gewicht van de afbeeldingen te verminderen. Een plug-in voor het optimaliseren van WordPress-afbeeldingen kan het gewicht van afbeeldingen tot 80% verkleinen zonder kwaliteitsverlies. Robin image optimizer is een slimme en geavanceerde plug-in. Robin image optimizer is een gratis WordPress plug-in voor afbeelding optimalisatie zonder beperkingen qua aantal afbeeldingen en optimalisatie kwaliteit. Het enige nadeel is dat de afbeelding niet groter mag zijn dan 5 MB. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *