featured snippet

Hoger in google met Featured Snippets

Door de loop der jaren is er al veel veranderd binnen google. Het aanbod van de zoekopdrachten wordt steeds gevarieerder en soms kom je hele tabellen of “mensen zoeken ook naar..” tegen. In deze blog vertellen wij meer over de Featured Snippet. Wat is het? en hoe kan jij het toepassen voor jouw website zodat je hogere posities in google krijgt en dus meer bezoekers kan krijgen op je website. 

Featured Snippet, wat is dat?

Een Featured Snippet is een uitgelicht zoekresultaat dat direct antwoord moet geven op de zoekopdracht van een zoekende. Zoek je bijvoorbeeld naar ‘wat zijn de 10 beste gratis SEO tools ’, je ziet dan eerst de websites die op die zoekopdracht adverteren en vervolgens een genummerde lijst. In dit geval een lijst met een top 10, omdat je daar ook naar zocht. Hoe hoger jouw pagina een positie in google heeft bemachtigd, Hoe groter de kans dat google jouw informatie gebruikt als featured snippet. Zie voorbeeld hieronder:

featured snippet

Wat voor Featured Snippets zijn er?

1. Paragraaf snippet

De paragraaf snippet ga je het vaakst zien in google. Deze featured snippet geeft met een stuk tekst antwoord op de zoekopdracht van de zoekende. Vul je een zoekopdracht in, dan krijg je met een paragraaf snippet direct antwoord op je vraag. Super handig als je snel een antwoord wilt! Wanneer je als gebruiker vanuit de paragraaf snippet doorklikt, kom je terecht bij specifieke content op de desbetreffende website. Dit stukje content is zelfs in de spotligh. Bij de paragraaf snippet zie je één of meerdere afbeeldingen.

2. Lijst vorm van Snippet

Google vindt het fijn als er structuur is op de websites. Indien de zoekopdracht een lijst kan tonen. bijvoorbeeld “top 10 beste… “, dan toont Google graag een lijstje als featured snippet. Deze lijst kan uit nummers of concrete woorden bestaan. Genummerde lijstjes worden vaak ingezet voor een stappenplan of een top 10, zoals in bovenstaand voorbeeld te zien was.

Een ongenummerde lijst is interessant voor een zoekopdracht als ‘welke telefoons zijn er’ of ‘hoe bespaar je op je maandelijkse lasten’. Je bent dan als gebruiker op zoek naar verbeteringen of aanbevelingen. Dit kan verschillend zijn.

3. Tabel Snippet

De featured snippet kan ook een tabel tonen. Deze tabel hoeft niet precies overeen te komen met de tabel op de website. Google haalt namelijk gewoon de gewenste rijen en kolommen uit die tabel en verwacht met deze aangepaste tabel antwoord te geven op de zoekopdracht. 

4. Video

In sommige gevallen past Google een video toe bij een zoekopdracht, omdat het antwoord als het ware voorgedaan moet worden. Deze video haalt Google uit YouTube. Bij dit type featured snippet krijg je één grote, uitgelichte YouTube-video te zien.

Verwar dit type featured snippet niet met het onderdeel ‘Video’s’ op de zoekresultatenpagina waarbij er diverse video’s onder elkaar getoond worden, soms ook met één grote, uitgelichte video bovenaan. Deze lijst met video’s kan op verschillende posities op de zoekresultatenpagina ingezet worden en is geen featured snippet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *