Betaalbaar adverteren met SEA

Wat is de betekenis van SEA?

SEA is de afkorting voor Search Engine Advertising. Ook wel adverteren in de zoekmachines genoemd. Met adverteren in de zoekmachines kom je automatisch, wanneer je het hoogste bod uitbrengt op een zoekwoord bovenaan de pagina terecht.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Bij allroundmarketeer noemen wij het verschil tussen "gratis" verkeer en betaald verkeer. Als nieuwe website is het lastig om op korte termijn veel verkeer naar je website te trekken. om die reden loont het om eens te adverteren in google. met de juiste zoekwoorden en biedstrategie trek je al veel bezoekers naar je website. helemaal mooi is het wanneer deze pagina's direct bij jouw product of dienst terecht komen en dit ook afnemen. zo levert jouw investering direct al een mooi rendement op. SEO is dus voor de langere termijn om gratis verkeer naar je website te halen en met SEA bemachtig je direct al nr.1 posities in de zoekmachine tegen betaling. 

Wat is SEA en hoe werkt het?

In bijvoorbeeld google kan je SEA toepassen doormiddel van Google Ads. Dit is een programma waar jij als bedrijf zich gratis kan aanmelden. je kunt hier een zoekwoordenplanner gebruiken om er achter te komen hoeveel bezoekers er naar relevante woorden zoeken.

Heb je de juiste woorden gekozen? Dan kun je dit koppelen aan de pagina waarop jij wilt dat de zoeker vervolgens komt. Wij hebben al jaren ervaring om een mooie landingspagina te realiseren waar je ook het aantal bezoekers en nieuwe klanten registreert. Zo weten wij precies wat elke euro je uiteindelijk oplevert. Meer weten over hoe je SEA opstart voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend Contact met ons op.

Adverteren op google
met ons SEA pakket

De minimale kosten voor SEA bedragen 5 cent per klik. afhankelijk van de populariteit en volume bepaald google wat je kwijt bent per klik. hierbij is het de kunst om de juiste verhouding populariteit en volume te kiezen.

Bij allroundmarketeer.nl krijg je:

adverteren in google

Wat zijn de kosten voor SEA?

Het is mogelijk om al succesvol te adverteren met een klein budget. Een klein budget vinden wij 200 euro per maand. Wanneer je voor een lager budget gaat adverteren zul je merken dat het lastig wordt om enige conversie te behalen.

SEA campagne opzetten

In verschillende stappen gaan wij aan de slag om een succesvolle SEA campagne op te zetten. Allereerst kijken doen wij onderzoek naar jouw product of dienst. daarnaast is het ook van belang wat de concurrenten doen en hoe zij conversie behalen. De 2e stap is relevante zoekwoorden vinden die kansen bieden om voordelig te adverteren. naast goedkoop wil je ook conversie. Wij zetten landingspagina's op en controleren wekelijks hoe de prestaties van de landingspagina en zoekwoorden zijn. De volgende acties bij het opzetten van een SEA campagne komen aan bod:

  •  Biedstrategie kiezen
  • Advertentietekst opmaken
  • Advertentieplanning instellen
  • Zoekwoorden onderzoek
  • advertentie extensies instellen
  • Landingspagina aanmaken
  • A/B testen van zoekwoorden en landingspagina's
  • Display advertenties
  • Adverteren op externe kanalen van google

Succesvolle SEA campagne

Wat is een succesvolle SEA campagne en hoe maak je die? Succes is een niet meetbaar begrip. Om die reden bespreken en noteren wij vooraf heldere doelstelling met de klant. Wij beloven geen 100% ROI of veel winst. Het is van verschillende factoren afhankelijk of de campagne een succes wordt of niet. Enkele factoren zijn: een goede landingspagina, koopbaar product of dienst en veel concurrenten of weinig. Aan ons de taak om dit proces te monitoren en te optimaliseren. Zo wordt jouw return of investment uiteindelijk hoger en ga je merken dat adverteren in google ook zeker kan werken voor jouw bedrijf!  Meer weten over hoe je SEA opstart voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend Contact met ons op.